Informatie zwembad|waterskibaan|beachclub de IJzeren man i.v.m. Corona virus

23-2-2021: Gisterenavond is bekend gemaakt dat de lockdown in verband met het bestrijden van het coronavirus nogmaals wordt verlengd tot in ieder geval 15 maart. Er komt verruiming, maar nog zeer beperkt. Helaas geldt deze verruiming niet voor binnensportlocaties en dat betekent dat zwembaden en zwemscholen nog niet open mogen en dicht blijven tot 15 maart. We hopen jullie weer snel te mogen begroeten.

Team Zwembad De IJzeren Man

13-01-2021: Tijdens de persconferentie van dinsdag 12 januari 2021 is bekend gemaakt dat de lockdown, in verband met de ontwikkelingen van het coronavirus in Nederland, wordt verlengd met 3 weken. Dit betekent dat ons zwembad nog 3 weken gesloten zal moeten blijven tot ten minste dinsdag 9 februari 2021. Het team van Zwembad | Waterskibaan de IJzeren Man hoopt jullie na 9 februari weer in goede gezondheid te begroeten.

14-12-2020: Naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen aangekondigd door minister-president Rutte in zijn toespraak van maandag 14 December 2020 zijn wij helaas genoodzaakt om het zwembad te sluiten t/m 19 januari 2021. Dit is voor de veiligheid en de gezondheid van ons allen.

Wij wensen u namens het team van Zwembad | Waterskibaan De IJzeren Man prettige feestdagen en een positief 2021. Voor nu blijf gezond en we hopen iedereen weer zo spoedig mogelijk in ons zwembad te mogen verwelkomen!

4-12-2020: De vervanging van de pompen is afgerond en dat betekent dat het golfslagbad en het instructiebad maandag 7 december 2020 weer open gaan. Momenteel wordt ook het plafond, de verlichting en luchtbehandeling in het 25 meterbad vervangen. Hierdoor zal het 25 meterbad tot 4 januari 2021 gesloten zijn. Vanwege de werkzaamheden in het 25 meterbad werken we met aangepaste lestijden en openingstijden. Reserveren is verplicht. Kaartjes voor het recreatief zwemmen zijn beschikbaar vanaf 7 december. Op 1 december is de mondkapjes plicht ingegaan. Dit houdt in dat het vanaf die datum verplicht is om binnen onze accommodatie een mondkapje te dragen.

27-11-2020: Nog even geduld, we kunnen weer starten met de lessen vanaf 7 december. Door onvoorziene omstandigheden bij het verwisselen van een cruciale pomp kan de geplande opening van golfslagbad en instructiebad a.s. maandag niet doorgaan. Het golfslagbad en het instructiebad gaan maandag 7 december weer open. Momenteel wordt ook het plafond en de verlichting in het 25 meterbad vervangen hierdoor zal het 25 meterbad tot 4 januari 2021 gesloten zijn.

18-11-2020:
Extra onderhoud zorgt voor langere sluiting van zwembad De IJzeren Man. Ondanks alle positieve ontwikkelingen omtrent het coronavirus blijft het zwembad op donderdag 19 november gesloten. Dit heeft te maken met de onderhoudswerkzaamheden die op dit moment worden uitgevoerd. Een voor het zwembad cruciale pomp, moet vervangen worden. Dit kan alleen op het moment dat het zwembad niet in gebruik is. Lees verder….

4-11-2020: Zoals reeds aangegeven houden de gisteren aangekondigde Corona-maatregelen in dat zwembaden de komende twee weken gesloten zullen zijn. In eerste instantie werd daarbij aangegeven dat een uitzondering zou worden gemaakt voor zwemlessen aan kinderen t/m 12 jaar. Helaas is vandaag gebleken dat van een dergelijke uitzondering géén sprake is. Ook zwemlessen én het diplomazwemmen kunnen de komende twee weken géén doorgang vinden. Over twee weken gaan we in beginsel terug naar de huidige situatie.

3-11-2020: Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren, gelden er vanaf woensdag 4-11-2020 vanaf 22.00 uur nieuwe maatregelen. Zwembaden zijn gesloten. Zwembaden zijn alléén open voor zwemlessen voor kinderen tot en met 12 jaar. Alle activiteiten, zwemlessen, recreatief zwemmen, banenzwemmen en doelgroepen komen tijdelijk te vervallen.

8-10-2020:  Helaas hebben we het bericht gekregen dat de horeca aan zwembadzijde tot nader order gesloten moet worden. Momenteel kan er alléén via de hoofdingang gebruik worden gemaakt van de horeca. Heeft u een Partykaart of een Horeca arrangement gereserveerd, neem dan v.t.v contact op met de Beachclub om uw plaats te reserveren. Tel: 0495-540700. Er kan alléén vooraf of na het zwemmen gebruik worden gemaakt van de Beachclub.

18-6 update: nieuw! Familiezwemmen: op zondagen van 10.00-12.00 uur kun je gezellig met je gezin heerlijk komen zwemmen in het golfslagbad, peuterbaden, instructiebad en glijbaan. Reserveren is verplicht.

11-6 update: deze week zijn de aquasporten gestart. Tevens kan recreatief gezwommen worden in onze binnen- óf buitenbaden. Als we open zijn met ons buitenbad kan er alléén buiten worden gezwommen en niet binnen. Bij weersverandering, lees regen/noodweer moeten we sluiten, men krijgt géén restitutie. Per dag wordt er gekeken of het buiten bad of binnenbad open gaat. Reserveren is verplicht.

28-5 update: vanaf 1 juni zijn er maatregelen versoepeld. Te weten: – Het percentage vrij chloor is verminderd; – De toiletten mogen worden gebruikt;- . Er kan worden gereserveerd om recreatief te komen zwemmen in onze buitenbaden voor: woensdag 27-5 t/m 1 juni 2020. * In onze eerdere berichtgeving hebben we aangegeven dat we met met meerdere tijdsblokken gaan werken. Deze maatregel hebben we herzien en is aangepast naar 1 tijdsblok.  * onze binnenbaden blijven gesloten voor recreatief gebruik van 28-5 t/m 1 juni 2020.

25-5 update: De pilot is geslaagd. We kijken per week wanneer we open kunnen. Vanaf woensdag 27-5 t/m 1 juni kun je reserveren voor onze buiten baden. Mochten de weersomstandigheden veranderen, dan zal het binnen bad open gaan. Let op! Je moet wel reserveren. Lees v.t.v. goed de maatregelen door.

22-5 update: in verband met veranderde weersomstandigheden is op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 mei het binnenbad geopend i.p.v. het buitenbad. Hiervoor moet je wel reserveren. Lees v.t.v. goed de maatregelen door. Dit is een pilot, na het weekend gaan we kijken hoe we verder kunnen gaan.

20-5 update: vanaf morgen, Hemelvaartsdag, 21 mei kan er in onze buiten baden worden gezwommen. Hiervoor moet je wel reserveren. Lees v.t.v. goed de maatregelen door. Dit is een pilot, na het weekend gaan we kijken hoe we verder kunnen gaan.

14-5 update: vanaf vrijdag 15-5 gaan we starten met baantjes zwemmen, voorlopig alleen door de week van 12.00-13.00 uur. Helaas is het in de avond nog niet mogelijk. Je moet reserveren voor een plek, maximaal 25 plaatsen zijn beschikbaar. Je dient de maatregelen te volgen, klik hier om te reserveren.

12-5 update:

Goed nieuws! We mogen weer open!

Vandaag heeft de Gemeente Weert toestemming gegeven om weer open te gaan.

We zullen vanaf woensdag 13 mei weer starten met de zwemlessen.

wij zijn ontzettend blij dat we weer mogen opstarten. We zijn druk bezig geweest om alles corona-proof te maken d.m.v. protocollen en voorschriften conform richtlijnen van het RIVM. Vanaf woensdag 13 mei gaan we starten met de zwemlessen. We starten rustig op zodat we op een verantwoorde wijze de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers kunnen waarborgen. Houd onze website in de gaten voor verdere ontwikkelingen.

7-5 update: https://www.rijksoverheid.nl/…/…/openbaar-en-dagelijks-leven

De samenwerkende partijen in de zwembranche publiceren vrijdag 8-5 een protocol om te gebruiken bij de heropening van de zwembaden.

Dit protocol zorgt er voor dat iedereen weer op een veilige en verantwoorde manier kan genieten van de zwemsport, rekening houdend met de belangen van alle zwemmers, zwembadpersoneel en zwemverenigingen.

Zodra we goedkeuring krijgen vanuit de gemeente wanneer we open mogen, laten we het jullie z.s.m weten. Nog eventjes geduld

28-4 update: de corona maatregelen zijn verlengt t/m 19 mei en daarom zijn wij ook t/m 19 mei gesloten. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. We houden jullie op de hoogte voor de eventuele wijzigingen en ontwikkelingen.

31-3 update: de corona maatregelen zijn verlengd t/m 28 april en daarom zijn wij ook t/m 28 april gesloten. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. We houden jullie op de hoogte voor de eventuele wijzigingen en ontwikkelingen.

Update: t/m 6 april zijn we gesloten. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. We houden jullie op de hoogte voor de eventuele wijzigingen en ontwikkelingen.

Persbericht

Sluiting Zwembad | Waterskibaan |Beachclub De IJzeren Man

Na uitvoerig overleg intern, binnen de Raad van Toezicht en in samenspraak met de Gemeente Weert is er besloten om vanaf vrijdag 13 maart 2020, 19.00 uur het zwembad te sluiten i.v.m. het corona-virus. Dit om zo min mogelijk risico te lopen voor onze inwoners/bezoekers en medewerkers. Veiligheid voor alles.

Op dit moment volgen we de richtlijnen van het RIVM en zijn we in ieder geval gesloten tot en met 31 maart 2020. Op de website www.zwembadweert.nl en social media zullen we iedereen op de hoogte houden wanneer we weer open kunnen gaan.

We zullen voor alle kinderfeestjes boekingen die er voor komende tijd staan kijken om deze om te boeken naar een later tijdstip.

Voor vragen kan er een e-mail gestuurd worden naar info@zwembadweert.nl